Voeding en beweging

Voeding, beweging, je lichamelijke- en geestelijke gesteldheid, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De juiste balans hiertussen draagt bij aan een goede gezondheid en een gezond gewicht.

Door je bewust te worden van wat voeding en beweging met je doen, ontdek je waar jíj energie van krijgt en waar jíj je goed bij voelt. Wanneer er sprake is van een verstoorde balans tussen een gezond voedingspatroon en voldoende beweging bespreek ik met jou op welke manier we het gewenste evenwicht gaan bereiken.

Problemen met voeding ontstaan veelal doordat je niet lekker in je vel zit. Hierbij valt te denken aan (overmatig) eten als gevolg van stress of onrust. Tijdens onze gesprekken besteed ik hier uitgebreid aandacht aan om te ontdekken waar deze eventuele stress of onrust vandaan komt en op welke manier we dit kunnen verminderen. Zie hiervoor ook het punt ‘stresscounceling’ op deze website.

Mijn voedingsadviezen zijn gebaseerd op voedzame producten, niet op (crash) diëten en zijn dan ook op de lange termijn gericht.